Emiel Smit

Het Hercules Paviljoen wordt geleid door Emiel Smit:

‘Ik, Emiel Smit, ben al meer dan 40 jaar lid van USV Hercules: een van de oudste sportverenigingen van Nederland, opgericht in 1882. De bijna 3000 leden van Hercules spelen cricket, tennis, voetbal, zaalvoetbal, badminton en goalbal. Mijn 4 oudere broers en  oudere neef gingen mij voor als Herculesleden, voornamelijk cricket, maar ook voetbal en tennis. We hebben zelfs in het Nederlands (jeugd)elftal cricket gespeeld.

De horeca van Hercules is sinds jaar en dag uitbesteed. Sinds 1 september 2005 ben ik de pachter. Dit nadat ik in dienst van de eerdere pachter en als bedrijfsleider bij andere horecazaken, ervaring had opgedaan. Want horeca is natuurlijk wel iets anders dan mijn opleiding hts chemische technologie en mijn marine-carrière.

Mijn streven is om elke bezoeker het naar de zin te maken. Met hapjes, drankjes (ook lekkere wijn!), bittergarnituur, luxe broodjes, maar ook daghappen, barbecues en buffetten.

Veiligheid

Veiligheid vind ik belangrijk. Dat is ook de reden dat kinderen van mij binnen niet mogen rennen of bijvoorbeeld met een bal mogen spelen. Er gaat hier op een ochtend zo’n 60 liter hete koffie en thee doorheen, dus voor je het weet krijgen kinderen deze over zich heen. Het zou fijn zijn als kinderen en ouders hier rekening mee houden.

Prijzen

Het Hercules Paviljoen is een professioneel horecabedrijf dat de ruimte huurt en ook winst moet maken. Toch liggen de prijzen lager dan bij gewone horeca, zodat het wel voor iedereen mogelijk zou moeten zijn om iets te drinken en te eten. Dat sommige andere sportverenigingen lagere prijzen hanteren, komt omdat die vaak alleen op vrijwilligers draaien en ook geen huur betalen.’